En massa återbud inför denna matchen också. 6 nya från matchen mot Hönö.
Mot Hönö hade vi ont om ytterbackar nu mot Styrsö hade vi ont om innermittfältare så vi ändrade till 4-4-2.
Laget: Hampus - Kalle, Johan, Kevin, Nikki - Eric A, Petter, Andreas, Silow - Jompa, Mats
På bänken : Jeppe, Daniel
Styrsö saknade också några spelare så båda lagen började lite trevande. Vi har bra koll på deras långbollar och har några bra anfall främst från högerkanten utan att få till det sista.
Efter 17 minuter får Styrsö en frispark till höger om målet ca 25-30 meter ut. Frisparken går rakt mot muren men de två som står i muren går åt vart sitt håll och bollen går igenom, sedan hänger vi inte med i markeringen och Wessberg kan styra in bollen. Eric har ett klart övertag på sin kant och oroar ständigt Styrsöförsvaret. I den 25:e minuten är Eric på språng igen och denna gången blir han fälld inne i straffområdet. Eftersom både Wallnér och Ferna är borta tar Johan straffen. Målvakten är på bollen men den styrs i mål.
Efter en frispark kommer bollen ut i luften till Petter som strax innanför straffområdet vrider kroppen och drar till på volley och är på väg att göra ett drömmål men Styrsös målvakt får en näve uppe i krysset och räddar. Strax efter replikerar Hampus som gör en jätteräddning när en styrsöspelare kommer fri i straffområdet. Styrsö har en frispark nära kortlinjen som nickas mot mål men Mats står vid bortre stoplen och nickar bollen till hörna. Det är inget skönspel från något av laget, Styrsö skapar inte mycket i spelet, vi har några halvchanser men halvleken slutar 1-1. Det känns rätt bra, vi har haft bra koll det sista och Eric oroar en del på sin kant.
Styrsö börja bäst i andra och efter ett par minuter får de en frispark långt ner på deras högersida. Vi tappar markering och Wessberg skjuter från straffpunkten i stoplens utsida. Strax efter kommer de igenom och Hampus gör ännu en kanonräddning och vi får tillslut bort bollen. Vi tappar bredden i vårt anfallsspel vilket gör att våra anfall slutar tidigt i mitten. I mitten av halvleken får vi en frispark en bit in på Styrsös planhalva. Nikki slår in bollen i straffområdet och Petter som inte har någon bevaknning kan ta ner bollen och tittar upp innan han placerar bollen i bortre stoplen. Efter målet spelar vi upp oss samtidigt som Styrsö spelar lite sämre. Vi har bra koll bakåt och har ett par fina anfall. Kalle slår ett inlägg som går precis över deras mittback men Jompa som är helt ren framför mål blir lite överraskad och kommer inte upp. Kalle kastar ett inkast in i straffområdet till Petter som klackar till Eric som skjuter strax utanför men Styrsös målvakt hade rätt bra koll på skottet. Kvarten kvar och Styrsö slår en misslyckad boll i mitten men Johan tappar lite i koncentrationen och bollen rullar under foten och friställer en överaskande Boston som helt fri med Hampus får en halvträff men den är såpass välplacerad så trots att Hampus är på bollen med fingertopparna går den i mål. Sista stora målchansen är Jompa som får ett friläge men får bollen lite för långt ifrån sig och Styrsös målvakt kan ta bollen.
Hade någon sagt att vi skulle få en poäng innan matchen hade jag tagit det direkt, nu är jag lite tveksam. Styrsö hade kanske något farligare chanser men vi släpper in två skitmål och har ledningen en kvart kvar. Annars var det rättvist i en ganska dålig match rent spelmässigt men en kämpamatch som lovar gott i framtiden.